Bu gün İftar Vermek İstiyorum

Tarih

Kumanya Yardımı

Fitre ve Fidye

Yetim sponsorluğu için +90 212 471 08 08 ya da +90 552 270 68 80 (Yetim Hattı) numaralı telefonları arayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca Sponsorluk Başvuru Formu’nu doldurarak da başvurabilirsiniz.

Ramazan-ı Şerif’te hangi yardımları yapabilirim?
Yetimhane İftarları

Rengimiz, dilimiz, tenimiz ve coğrafyalarımız farklı olsa da biz biriz. Mazlum coğrafyalarda kardeşlerimizle aynı iftar sofralarına diz çöküyoruz. Yetimhanelerimizde hem eğitim alan yetim kardeşlerimize hem de civardaki ihtiyaç sahiplerine bağışlarınızla iftar yemekleri veriyoruz.

Çare Derneği olarak Afrika, Orta Doğu ve Güney Asya’da düzenlediği insani yardım faaliyetleri ile bölgelerde yaşanan insanlık dramlarına yakından şahit olduk. Hayatında hiç oyuncak görmemiş çocuklara hediyeler verdik, onlarla oyunlar oynadık, dil bilmeye de gerek yoktu tebessümlerimizle mutluluklarımızla gönül köprüleri kurduk. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu ay da yetim kardeşlerimiz özelinde her akşam yetimhanelerimizde ve partner kurum yetimhanelerimizde iftar veriyoruz.

Sizler de dilediğiniz bir yetimhaneyi seçip bir günlük iftar bedelini ödeyerek 100 kişilik bir iftar sofrası kurabilir, yetimleri sofranıza davet edebilirsiniz. Her ülkenin ekonomik koşulları ve diğer faktörler göz önüne alınarak hazırladığımız listeye göre yetimhanelerimizde bir günlük iftar bedelleri şu şekildedir:

• Uganda 2.000 TL,
  • Kenya 2.000 TL,
  • Filipinler 2.000 TL,
  • Arakan, Bangladeş 3.000 TL,
  • Kamerun, Çad 3.000 TL,
  • Nijerya 2.500 TL
  • Suriye 3.000 TL
  • Burkina Faso 2.000 TL,
  • Pakistan 2.000 TL,
  • Filistin 4.500 TL

1 Kişilik İftar | 40TL

Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif’te yeniden aynı sofralarda buluşacak olmanın heyecanı içindeyiz. Sofranıza bir tabak daha eklemek ister misiniz? Bu ramazanda 40 TL ile bir kardeşimize iftar yemeği ikram edebilirsiniz. Haydi, iftarımızı ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşmaya ne dersiniz?

Kumanya (Gıda Paketi) | 250 TL

Ramazan ayının özündeki yardımlaşma kültürüyle yola çıkarak dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize iftar kumanyaları götürüyoruz! Yardımlarınızla ülkemiz ve dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine sahur ve iftarları için kumanyalar ulaştırıyoruz! Kumanyalar, bölgenin ihtiyaç durumuna göre belirlenen temel gıda maddelerinden oluşuyor.

Zekât ve Sadaka Yardımları

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını, zor durumda olan ailelerin yükünü daha da arttırdı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da zekât yardımlarınızı dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz! Zekât kişinin malındaki Müslüman kardeşinin payı demektir. Zekât kalpten kalbe gönül köprüleri kuran, ümmet olduğumuzu hatırlatan bir ibadettir. Zekât yardımlarınızla zor durumda olan aileler borçlarını ödüyor, giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. Yardımlarınız, onların dertlerine derman oluyor. Siz de bu rahmet ayında bir kardeşimizin yüreğine umut olabilirsiniz. Çare Derneği olarak 2009 yılından bu yana sadaka, zekât, fitre ve fidye gibi bağışlarınızı yeryüzündeki milyonlarca insana ulaştırdık. Bu Ramazan ayında da zekatlarınızla binlerce gönül ile sizin aranızda köprü kuruyoruz!

Fitre ve Fidye Yardımları | 40 TL

Rahmet ve mağfiret ayı, zekât, fitre, infak ve sadaka gibi ibadetlerimizi hatırlamak, yaşatmak ve geçekleştirmek için hayırlı bir vesiledir. Peygamber Efendimiz (sav), içinde bulunduğumuz rahmet ayının faziletlerine erişme konusunda fitrenin önemli bir yeri olduğunu şöyle buyurmuştur: “Her kim Ramazan’ı oruçlu geçirir, gusül alarak namazgâha erkenden gider ve onu sadaka (fitre) ile sona erdirirse (bayram namazından) bağışlanmış olarak döner.”[1]

Kur'an-ı Kerim ve Mescid Projeleri | 10 TL

Afrika’da yaşayan Müslümanlar hem mescid hem de Kur’an-ı Kerim konusunda sürekli zorluklarla karşılaşıyor. Çoğu zaman bir ağaç gölgesinde toplu namazlarını kılan Müslüman kardeşlerimiz ve Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenirken birçok imkansızlıkla mücadele eden kardeşlerimiz için hem mescid hem de Kuran-ı Kerim'e ihtiyaç duyuyoruz. Çare Derneği olarak hafızlık okullarına, eğitim sınıflarına ve yerel halka Kur’an-ı Kerim dağıtımları gerçekleştiriyor ve onlar için mescidler açmayı ya da mevcutta olan yarım bırakılmış mescidleri de tamamlamayı planlıyoruz. Sizler de maddi imkansızlıklar yüzünden defter, kitap ve kalemi olmayan çocuklar, buldukları tahta levhaları kendilerine defter yapan ve bu tahta defterlerine kömür karası, tencere karası ve is yardımıyla notlar alıp ezber yapan hafızlarımıza destekte bulunabilrisiniz. Medrese eğitimleri ve yerel halkın istifadesi için Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu'da gerçekleştireceğimiz Kur’an’-ı Kerim kampanyalarına 10 TL ile destek olabilirsiniz. Ayrıca yine bu bağış kalemi ile Afrika'da yeni mescitler açılması veya yarım bırakılmış mescitlerin de tamamlanması için dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz.