Hafızlık | Hafız Yetiştiriyorum

Çare Derneği, 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler arasında olan "Yetimhane" hizmetlerinde bazı yetim kardeşlerimize hafızlık eğitimi veriyordu. Bugün, hafızlık ve İslami ilimler eğitimi konusunda da yeni bir kapı aralıyoruz.

Çare Derneği olarak Kur'an-ı Kerim’i ezberlemek ve İslami ilimleri öğrenmek isteyen talebelerimize, kaliteli ve kapsamlı bir eğitim sunmak için yola çıktık. Bu yazımızda hafızlık eğitiminin önemini, eğitim süreçlerimizi ve nasıl destek olabileceğinizi detaylı bir şekilde ele alacağız.

Hafız Kimdir? Hafızlık Nedir?

Hafız, Arapça bir kelime olup "Koruyan, muhafaza eden" anlamına gelir. Dinimizde Kur'an-ı Kerim'i bütünüyle ezberleyen ve okuyabilen kişilere Hafız denilmektedir. Hafızlık, içinde yaşadığımız toplumda büyük bir öneme sahip olup, Kur'an'ın korunması ve öğrenilmesi açısından temel bir değerdir.

Hafızlık Eğitiminin Önemi

Hafızlık, sadece bir ezber faaliyeti değil, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in anlamını, mesajını ve değerlerini öğrenme ve bunları hayata geçirme sürecidir. Hafızlar, Kur'an-ı Kerim'i kalplerinde taşıyan ve onun ışığında yaşayan bireyler olarak, toplum içinde yüksek bir saygınlığa sahiptirler. Kur'an-ı Kerim'in tahrif edilmeden korunmasının bir aracı olarak hafızlık, İslami bilginin nesilden nesile aktarılmasında kritik bir role sahiptir.

İnsanlara öğüt, kalplere şifa ve inananlara rehber olan Kur’an-ı Kerim, ilk vahiy ile birlikte yazılı olarak kayda alınmıştır. Aynı zamanda Resulullah’ın yakınında bulunan ashabı tarafından da ezberlenmiştir.

“Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz.” (Hicr Suresi, 9)

Asırlardır, Kur'an-ı Kerim'i koruma, onun emirlerini ve yasaklarını kalbimize yazma ve hayatımızı bu ilahi rehber doğrultusunda şekillendirme gayreti içindeyiz. Yıllardır süregelen bu kutlu yolculukta pek çok hafızın yetiştirilmesi Kur'an-ı Kerim'e olan sadakat ve ona verdiğimiz ehemmiyetin de göstergesidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in bize aktardığına göre, Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreten müminler, insanlar içinde en faziletli kişilerdir. Bu, bizlere, Kur'an-ı Kerim'e olan derin saygımızı ve ona gereken önemi verme sorumluluğumuzu da bir daha hatırlatmaktadır.

Hafızlık Eğitimi Sürecimiz

Çare Derneği olarak hafızlık eğitimi sürecimiz, talebelerin ihtiyaçlarına ve seviyelerine göre özenle tasarlanmıştır. Eğitim programımız, Kur'an-ı Kerim'in doğru okunması ve ezberlenmesinin yanı sıra, İslami ilimlerin derinlemesine öğrenilmesini kapsamaktadır.

İbtida Hafızlık Eğitimi (Hazırlık Bölümü)

Hazırlık bölümümüzde, talebelerimize Kur'an-ı Kerim okuma becerileri, tecvid kuralları ve temel Arapça eğitimi sunulmaktadır. Bu bölümde amaç, talebelerin Kur'an-ı Kerim'i doğru bir şekilde okuyabilmelerini ve ilerleyen aşamalarda ezber yapmaya hazır hale gelmelerini sağlamaktır.

Hafızlık Eğitimi

Hafızlık eğitimimiz, talebelerin Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeleri ve farklı kıraat çeşitlerini öğrenmeleri üzerine kuruludur. Ayrıca, pratik Arapça dersleri ve İslami değerler hakkında bilgiler verilerek, talebelerin dini bilgilerini genişletmeleri hedeflenmektedir.

Hafızlık Medreselerimiz

Çare Derneği, İstanbul ve Uganda, Kampala'da olmak üzere iki hafızlık medresesine sahiptir. Medreselerimiz, modern eğitim metotlarıyla donatılmış olup, talebelerimize en iyi hafızlık eğitimini sunmayı amaçlamaktadır. Her bir medresemiz, eğitim programı, öğrenci kabul şartları ve başarı hikayeleri ile kendine özgü bir profil çizmektedir.

Hızlı Bağış

Faliyetlerimiz

Lorem ipsum dolor, sit amet consectetur adipisicing elit. Earum fugiat consectetur illo.