Bağışlarınız Nasıl Ulaşıyor?

1 Bağış yapmak istediğinizAlanı Seçiyorsunuz

2 Kurbanlar Lorem ipsum dolor sit amet.

3 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

4 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Kurbanda Hangi Bağışları Yapabiliyorsunuz?

Adak Kurbanı

Kurban adayan kişinin kesmesi vacip olan kurbana denir. Eğer kişi bu adağı, bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa bu şart gerçekleştiğinde kurbanı kesmesi gerekir.

Akika Kurbanı

Yeni doğan çocuğu olan bir kimsenin, doğumun ilk günlerinde şükür amacıyla kestiği kurbana “akika” denir. Akika kurbanının hükmü müstehaptır yani emredilmemiştir ama yapıldığında sevap kazandıran hoş bir davranıştır.

Şükür Kurbanı

Kişi, Allah’ın kendisine verdiği bir nimete kavuştuğunda ya ada aynı şekilde arzu ettiği bir amaca ulaştığında şükür ifadesi olarak kestiği kurbandır. Sevinçli, güzel bir olay veya haberden sonra, kişinin Allah’a şükrünü ifade etmek üzere, O’nun rızası için kurban kesmesinin hükmü müstehaptır yani emredilmemiştir ama yapıldığında sevap kazandıran hoş bir davranıştır.

Nafile Kurbanı

ADAK AKİKA VE ŞÜKÜR KURBANLARI

Geçtiğimiz yıl ve bu yıl düzenlediğimiz kurban organizasyonlarını, “Bu Kurban Kardeşinle Ol” alt sloganı ile Türkiye ve 15 ülkede gerçekleştirdik. Covid-19 şartlarından dolayı gerektiğinde 3-4 aktarma yaparak bizi bekleyen, yollarımızı gözleyen Müslüman kardeşlerimiz için uzak coğrafyalara yol aldık. 2021 ve 2022 yılında Kurban Bayramı süresince vekaleti verilen kurbanlar tek tek isimleri okunarak ve video kaydı alınarak kesildi. 13 yıl önce “Kurbanını Seyret” sloganı ile girdiğimiz bu yolda her yıl bayramın son gününe kadar kurban bağışında bulunan binlerce hisse sahibine kurban kesim görüntülerini eksiksiz olarak ulaştırdık. 2021 yılında kesimi yapılan vacip kurbanlarınızı Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu’da 125 bölgede yaklaşık 1 milyon 45 bin ihtiyaç sahibi, mazlum kardeşlerimize ulaştırdık. Şimdi aynı heyecan ve şevkle yıl içinde de adak akika ve şükür kurbanlarınızı kesmeye ve emanetlerinizi gönül coğrafyalarına ulaştırmaya hazırız!

Adak kurbanı ne demektir?

Akika kurbanı ne demektir?

Şükür kurbanı ne demektir?

Ölü kurbanı diye bir kurban çeşidi var mıdır?

Kurban, hayatta olan ve gerekli şartları taşıyan kimselerin Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için yaptıkları bir ibadettir. Dolayısıyla kendisinin bir vasiyeti olmadıkça ölü adına kurban kesmek diye bir ibadet yoktur. Bununla birlikte bazı fakihler, sevabı ölüye bağışlanmak üzere kurban kesilebileceğine de cevaz vermişlerdir.

Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi?

Adak kurbanını kişi kendisi de kesebilir, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Vekâletle kurban kestirecek olan kişi, bulunduğu yerdeki birine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Kurbanlarınız nasıl kesiliyor?

• Kurbanlarınızı vekâlet yoluyla derneğimize bağışlayan hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale/EFT yolu ile, internet üzerinden online bağış yolu ile ya da bizzat derneğimize gelerek makbuz karşılığında elden ulaştırıyorlar.
  • Kurban hisseleri bağışçılarımızın talebi doğrultusunda ve derneğimiz tarafından kurban organizasyonu yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılıyor
  • Kurbanlıklar Çare Derneği’nin çalışanları tarafından organizasyonun düzenleneceği ülke ve bölgelerde kurban ibadeti kriterlerine uygun olarak satın alınır.
  • Kurbanlarınız 14 gün içerisinde İslami usullere göre kesimi gerçekleştirilir. Kesim yapılırken hisse sahiplerinin isimlerinin tek tek okunduğu videolar çekilir. Bu videoların izleme linkleri de hızlıca hisse sahiplerine ulaştırılır.

Fotoğraf Galerisi
Sıkça Sorulan Sorular

Kurban hisse bedeli ne kadar?

Adak kurbanını Kurban Bayramı günlerinde kesmek şart mıdır?

Adak kurbanı düğün vb. toplantılarda ikram edilebilir mi?

Kurban kesmeyi adayan bir kimse bu adaktan vazgeçebilir mi?

Bir küçükbaş kurban etmeyi adayan kişi mutlaka küçükbaş kurban mı kesmelidir? Bir büyükbaş hayvana ortak olabilir mi?

Rüyada kurban kesmeyi adayan kişi, bu adağını yerine getirmeli midir?

“Çocuğum sağ-salim doğarsa bir kurban keseceğim.” diye adakta bulunan kimsenin ikiz çocuğu olursa kaç kurban kesmelidir?

Kurbanları hangi mezhebe göre kesiyorsunuz?

Bağışladığım adak, akika veya şükür kurbanım kimlere ulaştırılıyor?

Kurban kesim videolarını bize gönderiyor musunuz?

Kurban hisse bedeli ne kadar?

Adak kurbanını Kurban Bayramı günlerinde kesmek şart mıdır?

Adak kurbanı düğün vb. toplantılarda ikram edilebilir mi?

Kurban kesmeyi adayan bir kimse bu adaktan vazgeçebilir mi?

Rüyada kurban kesmeyi adayan kişi, bu adağını yerine getirmeli midir?

Kurbanları hangi mezhebe göre kesiyorsunuz?

Bağışladığım adak, akika veya şükür kurbanım kimlere ulaştırılıyor?

Kurban kesim videolarını bize gönderiyor musunuz?

Hızlı Bağış

Hisse Adedi
Kalan Hisse: 0

Faliyetlerimiz

Lorem ipsum dolor, sit amet consectetur adipisicing elit. Earum fugiat consectetur illo.